Review – Viața e frumoasă, nu-ți face griji de Agnès Martin Lugand

„Sfârșitul unui doliu normal nu înseamnă sub nici o formă uitarea celui dispărut, ci atitudinea de a-l situa la locul cuvenit într-o poveste încheiată, atitudinea de a retrăi din plin activitățile de zi cu zi, proiectele și dorințele care dau valoare existenței.”
(Monique Bydlowski, Visez un copil)
 

Bună!
După ce am citit cu sufletul la gură „Oamenii fericiți citesc și beau cafea” de Agnès Martin-Lugand , nu puteam să ratez continuarea acestei cărți minunate, așă că imediat am achiziționat și continuarea poveștii „Viața e ușoară, nu-ți face griji”.
Și, așa cum v-am și promis, am revenit și cu recenzia acestei cărți!

Titlu: Viața e ușoară, nu-ți face griji
Titlu original: La vie est facile, ne t’inquiète pas
Autor: Agnès Martin-Lugand
Editura: Trei
Număr de pagini: 230
An apariție: Franța – 2015 / România – 2016


Întoarsă din Irlanda, unde s-a vindecat de durerea pierderii celor dragi și unde a cunoscut dragostea la care a trebuit să renunțe, Diane este hotărâtă să își înceapă o viață nouă la Paris.
Astfel, protagonista împreună cu prietenul ei, Felix, redeschid cafeneaua literară „Oamenii fericiți citesc și beau cafea”, făcând primul pas important în evoluția ei. Deschiderea cafenelei a ajutat-o foarte mult pe plan social, cât și în relația cu familia ei, dovendindu-le că poate fi independentă.
Toate bune și frumoase, până când, cafeneaua are un nou client, un tip pe nume Oliver, care îi câștigă inima Dianei sau așa crede ea (Bine, așa credeam și eu!), prin tandrețe, atenție și răbdarea de care dă dovadă.
Diane începe o frumoasă relație cu Oliver ajungând chiar și până la a plănui să se mute împreună, dar cum niciodată nu e așa de simplu cum pare, aceasta îl reîntâlnește pe Edward în Paris în cadrul unei expoziții.
O veste neașteptată o zdruncină din nou, află de la Edward că Abby (proprietara casei unde a fost cazată în Irlanda) e grav bolnavă și hotărăște să meargă să-i facă o scurtă vizită.
Ajunsă în Irlanda, bineînțeles apare în peisaj și Edward – dar ce e destul de interesant e faptul că acesta este în permaneță împreună cu un copil, ceea ce îi dă de bănuit Dianei!
Și de aici vine partea cea mai interesantă! Aflarea Dianei de întreaga poveste ce îi are în prim plan pe Edward și pe copil (ceea ce o face vulnerabilă), apropierea dintre Diane și copil, copil și Edward, Diane și Edward!
Dar nu vă spun mai multe, ci vă invit să citiți cartea!

Per ansamblu este o carte plăcută, cu un subiect extrem de emoționant dar totodată ușor de citit, la fel ca prima parte a acestei povești!
Ambele cărți merită citite, cu siguranță!
Cartea „Viața e ușoară, nu-ți face griji”  o puteți achiziționa online – AICI – la preț de 31,45 lei.

Voi ați citit aceasta carte sau vreo carte de-a lui Agnès Martin-Lugand?

Read more

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.